Sensor & Maskinsäkerhet Sensor & Maskinsäkerhet
2017-01-19

Världens minsta laserscanner för maskinsäkerhet!

UAM-05 intelligent laserscanner från Hokuyo
UAM-05 är, med sitt byggmått på endast 80x80x95 mm, världens minsta säkerhetslaserscanner med valbara upplösningar från hand till kroppsskydd (30, 50 och 70 mm).

Säkerhetsfältet som är upp till 5 meter kan bestå av ett eller dubbla säkerhetsfält och varningsfältet som är upp till 20 meter kan bestå av ett respektive två fält.

UAM-05 har 32 programmerbara säkerhetsfält som kan skifta mellan varandra via dubbla encoderingångar eller via statiska ingångar. Detta innebär att den är optimal i AGV-applikationer. För navigation för AGV:er finns inbyggd rådata som man får ut från laserscannern, vilket innebär att man slipper en extra scanner för just navigationen. 

Mutingingång/overridefunktion finns också inbyggt för att passa in i applikationer där gods behöver förbikopplas "mutas" vid automatisk transportering av gods. Upp till tre stycken slavar kan 
sammankopplas till en master genom intern kommunikation. 

Laserscannern har inbyggd övervakad återställning, ingång för övervakning av externa kontakt-orer samt fyra säkra elektroniska kortslutningsövervakade utgångar. Detta innebär att laserscannern kan arbeta som "stand alone" och är inte i behov av någon speciell kontrollenhet.

 UAM-05 kan monteras så att man antingen får ett horisontellt eller vertikalt skydd. Programmering sker enkelt i användarvänlig PC-miljö.

  • 5 m säkerhetsfält
  • Encoderingångar
  • Rådata ut för navigering
  • Dubbla säkerhetsfält 

 
Skanningsområdet

Skanningen kan innehålla både säkerhetsfält och varningsfält som kan programmeras på två olika sätt med 270° svepvinkel:

  1. Metod 1 har ett säkerhetsfält och två varningsfält.
  2. Metod 2 har två separata säkerhetsfält, var och en har två säkra utgångar OSSD. 

 

Jörgen Carlswärd
Jörgen Carlswärd
Produktansvarig, Sensor & Maskinsäkerhet, Certifierad Maskinsäkerhetsspecialist
Ansvarsområden

Säkerhetsmoduler, ljusstråleskydd, laserscanner

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta