Sensor & Maskinsäkerhet Sensor & Maskinsäkerhet
2019-12-18

Nya generationens fotoceller

OEM Automatic SV fotoceller datalogic
Datalogic lanserar en ny serie fotoceller.

Datalogic lanserar den innovativa ASIC som ger många fördelar, till exempel flexibel produktion och ökad tålighet mot magnetisk och optisk interferens. ASIC står för Application Specific Integrated Circuit.

S5N-serien, med fotoceller i M18-hus, ersätter den tidigare S50- serien. Den nya serien är bakåtkompatibel med S50, så de går bra att ersätta rakt av. 

Serien kommer med standard M18-plasthus och erbjuds med flata sidor eller cylindriska metallhus. Med ett komplett utbud av optiska funktioner, rak eller vinklad optik, ingjuten kabel eller M12- kontakt, NPN eller PNP med NO-NC utgångar har Datalogic det bredaste sortimentet i sitt segment. 

Den nya unika ASIC-teknologin kommer göra M18-familjen till den första serien cylindriska fotoceller med IO-Link V1.1 på marknaden.

Med IO-Link kommer många fördelar. En enkel fotocell blir en smart fotocell, som går att få ut mer information ur, än bara av eller på. Enkel kontroll av status på fotocellen som till exempel mängden mottaget ljus, temperatur och drifttid. Snabba byten där inställda värden automatiskt tankas ner i den nya fotocellen. Fotocellerna kopplas via Datalogics IO-Link master.

 

S50 blir S5N, i övrigt samma artikelnummer. Till exempel S50-PA-5-B01-PP ersätts av S5N-PA-5-B01-PP.
Teknisk rådgivning
Johan RosellJohan Rosell

Produktansvarig, Sensor & Maskinsäkerhet

075-242 42 25

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta