Maskin Maskin
2020-02-28

Hallå Där Johan Löfgren

Hallå där finner ni i vår kundtidning OEM Automatic Informerar och denna gången är det Johan Löfgren, Produktområdeschef för avdelning Maskin, som berättar mer om vad som är viktigt när man arbetar i team och om lanseringen av varumärket Exolöf.

DET ÄR TVÅ ÅR SEDAN MASKIN BLEV ETT EGET PRODUKTOMRÅDE. VAD HAR HÄNT SEDAN DESS?

Vi har kunnat fokusera betydligt mer på vissa produkter i portföljen som tidigare inte fick samma ”attention”. Dessutom har vi kunnat sortimentsutveckla och hitta nya intressanta tillverkare att samarbeta med. Detta har gjort att vår avdelning har kunnat utvecklas på ett bra sätt under både 2018 och 2019.

HUR ARBETAR NI I TEAMET? VAD ÄR FRAMGÅNGSFAKTORN?

Vi är en grupp på 11 personer som arbetar väldigt bra tillsammans.Genom att sträva efter korta svarstider mellan varandra internt och givetvis även mot våra kunder, skapar vi möjligheten att vinna fler projekt. Vi har även väldigt kul i teamet! Våra tillverkare supportar oss med möjligheten att skapa kundunika lösningar, så när våra produktansvariga och säljare jobbar med olika projekt kan vi vara väldigt lösningsorienterade eftersom våra tillverkare är flexibla.

VAD SER NI FÖR EFTERFRÅGAN HOS ERA KUNDER?

I vår kundbas är det väldigt olika typer av kunder, men många av våra kunder arbetar med någon form av fordon eller mobila applikationer. Så om vi till exempel har framgång på en viss produkt hos en kund kan vi givetvis dra nytta av det hos en annan liknande kund.
Vi ser bland annat att kommunikation och övervakning av fordon och maskiner ökar kraftigt. Till exempel märker vi av ett växande behov av antenner hos fler och fler kunder.

produkter från exolöf

HUR MÖTER NI KUNDERNAS BEHOV?

Vi arbetar med hög marknadsnärvaro och försöker att så ofta som möjligt besöka våra kunder för att gemensamt ta fram rätt lösningar.
Våra produktansvariga har hög produktkompetens, så vid tekniskt krävande projekt hos våra kunder försöker vi så snabbt som möjligt blanda in dem i diskussionen.

NU LANSERAR NI VARUMÄRKET EXOLÖF. BERÄTTA MER!

Exolöf är ett nytt varumärke för produkter som mestadels kommer sitta i mobila applikationer.
Detta är produkter med hög kvalité som är utvecklade för att sitta på till exempel fordon i krävande miljöer. Det kan handla om fordon som arbetar utomhus i vårt nordiska klimat och då behöver vi ha ner till -40 °C i vår kravspecifikation.

VILKA PRODUKTER INGÅR I SORTIMENTET? 

Produktportföljen från Exolöf kommer att breddas, men till en början handlar det främst om antenner, arbetsbelysning, laserprodukter och gasfjädrar.

HUR SER DU PÅ FRAMTIDEN FÖR EXOLÖF?

Jag hoppas och tror på en ljus framtid där vi ska sälja mer och mer Exolöfprodukter.

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta