Kabel Kabel
2019-05-08

Kabel för robotens sjunde axel

OEM Automatic Igus chainflex
igus® utvidgar sitt kabelprogram för robotkabelkedjor med högflexibla chainflex®-kablar för den sjunde axeln.

För att använda industrirobotar effektivt i stora produktionsanläggningar behöver de ofta flytta sig i en rak linje på en sjunde axel. Det är viktigt att säkerställa energiförsörjning längs axeln från elskåp till robot. För detta ändamål har igus® utvecklat PUR-hybridkablar - CFSPECIAL.792 kabelkedjekablar för robotar. De nya chainflex®-kablarna är mycket flexibla och konstruerade för användning på ABB-, KUKA- och Fanuc-robotar.

Speciellt för krävande robotapplikationer erbjuder igus® ett brett sortiment för energiöverföring genom alla axlar. Förutom system för 6-axliga robotar finns nu kablar för den sjunde axeln. Den unika bundle-designen förhindrar framgångsrikt korkskruveffekt och andra fel i produktionslinjer. Kablarna är skärmade och har en slitstark PUR-mantel. De nya PUR-hybridkablarna CFSPECIAL.792 uppfyller de elektriska och tekniska kraven i ABB-, KUKA- och Fanuc-robotar.

Precis som alla igus®-kablar testades dessa kablar under reella miljöförhållanden i igus® in-house, 2 750 kvadratmeter stora testlaboratorium. Därför är igus® den enda leverantören på marknaden som kan lova en garanti på 36 månader på sina kablar.

Teknisk rådgivning
Peter NordellPeter Nordell

Produktansvarig, Kabel

075-242 43 12

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta