Bildanalys & Vision Bildanalys & Vision
2016-05-18

Ny generation klotkamera från Orlaco

FAMOS klotkamera från Orlaco
FAMOS är en värdig efterträdare till AMOS och CMOS. Den robusta kameran kan användas på alla typer av fordon, från gaffeltruckar till containerfartyg. Orlaco har gjort ändringar både i yttre och inre design.

Orlaco har med den nya inre designen lyckats minska antalet ingående komponenter, vilket medför att tillförlitligheten har ökat. AMOS- och CMOS-kamerorna var fyllda med gas för att motstå fukt. FAMOS är idag istället fylld med en speciell tvåkomponents Automotive filler, vilket innebär att FAMOS är garanterat vattentät, detta gäller även mot vattenånga och damm. Tack vare denna konstruktion har kameran även förbättrats mot stötar och vibrationer samt att det har bidragit till ett ännu bättre EMC-skydd.

Kamerahuset är gjort av högkvalitativ industriell plast, som är motståndskraftig mot smuts och aggressiva vätskor. Kameran har en ljuskänslighet på 0,05 Lux och den nya linsen har uppvärmt glas som standard, med en extra hård beläggning för att förhindra repor. FAMOS finns med följande vinklar: 170°, 129°, 118°, 102°, 80°, 60°, 40° och 20°. FAMOS är helt bakåtkompatibel, så har du en AMOS- eller CMOS-kamera som behöver bytas ut så går det bra att ersätta dessa rakt av med FAMOS. Med FAMOS har Orlaco nått en ännu högre klass för sina kompaktkameror.

  • IP68 enligt IEC 60529
  • IP69K enligt DIN 40050-9
  • -40 till +85 °C
  • 12-24 V DC 

 

Andreas Friberg
Andreas Friberg
Produktansvarig, Maskin
Ansvarsområden

Fordonsteknik, fordonskameror, styrsytem

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta