Låt oss effektivisera dina inköp

Föräldingsavdelningen

Vi på OEM Automatic ser till helheten av era behov och levererar gärna en komplett lösning. Genom att anpassa, förädla och montera ihop olika komponenter, kan vi förenkla och effektivisera er verksamhet.

Tack vare vår förädlingsavdelning kan vi hjälpa er som kunder att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen med våra produkter. Utifrån era behov monterar vi ihop en eller flera produkter till en artikel som sedan beställs med ett unikt beställningsnummer. 

Det vi erbjuder kan handla om allt från att specialpacka och märka produkter till att skruva ihop ett färdigt delmontage som passar direkt i er applikation. Vi vill hjälpa er att frigöra resurser och effektivisera er verksamhet, helt enkelt ge er tid och möjlighet att göra det ni är bäst på. 

Fakta förädlingen

50 000 enheter varje år

På vår förädlingsavdelning hanterar vi över 5 000 orders årligen, vilket innebär montage av mer än 500 000 enheter varje år. 

Utbildade och engagerade montörer tillsammans med närheten till vårt lager gör det möjligt för oss att arbeta effektivt och hålla en hög kvalitet i allt vi gör. Vårt kvalitetsutfall ligger på 0,6 per vecka, vilket innebär att vi endast tar emot 0,6 kundreklamationer per vecka.

Produktionen är kostnadseffektiv och kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 samt ISO 14001. 

Fördelar för dig som kund

  • Färre artikelnummer
  • Effektivare inköp
  • Enklare logistik
  • Färre leverantörer
  • Lägre totalkostnad

Aktivt förbättringsarbete

Att regelbundet låta montörerna själva driva förbättringsarbetet framåt skapar engagemang hos medarbetarna. Förbättringarna styrs mot våra huvudmål i prioritetsordning: Säkerhet, Kvalitet, Leveranssäkerhet, Produktivitet, 5S*.

Genom vårt aktiva förbättringsarbete driver montörerna själva avdelningens arbete framåt. Chefens uppgift är att se till att montörerna får tid och resurser till att genomföra sina förbättringar. Under 4 år har vi genomfört ungefär 2 000 förbättringar, ett bevis på att vi jobbar hårt med detta arbete och att vårt koncept fungerar. Arbetet är en del av vårt övergripande förbättringsarbete OQD, (OEM Quality Development) där vi löpande genomför förbättringar som leder till högre leveranssäkerhet samt utveckling av vårt kunderbjudande.

* 5S är ursprungligen en metod som utvecklades av Toyota för att skapa ordning och reda på arbetsplatsen. 

Förädling och montage med bredd

För oss är ingenting för stort eller smått. Med vår unika bredd och våra stora resurser kan vi erbjuda rätt lösning till varje unik kund.

Vi har ett tätt samarbete med våra tillverkare. Det ger oss möjlighet att erbjuda god kundservice, flexibilitet samt behålla vår konkurrenskraft. Exempelvis kan vi vid montage av större serier ta hjälp av våra leverantörer som kan ta över delar eller hela produktionen. Ibland fungerar vi som prototypbyggare eller leverantör av den första serien. Vid bra utfall kan vår tillverkare även där ta över den fullständiga produktionen. Vi kan även beställa delmontage från våra tillverkare. Som exempel kan vi beställa en färdigbearbetad kapsling som vi sedan utrustar med knappar och kamströmställare m.m.

I huvudsak förser vi svenska OEM Automatic AB med förädlings- och montagearbeten, men vi servar även OEM Automatic i Norge och Danmark, OEM Motor AB, Telfa AB och Batteripoolen AB.

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075 - 242 42 00

Skicka e-post

Chatta