Tryck & Flöde Tryck & Flöde

Säkra lyft med lastceller från Tecsis

Artic Cranes nya större kranmodell Raptor 184 med Tecsis lastcell, modell F53S8
Artic Crane i Lindås konstruerar och färdigställer kompletta byggkranar, anpassade för tunga lyft. Kranarna har ett kompakt utförande då bommen är ledad på mitten. Detta gör att de passar bra för arbetsplatser i innerstäder där luftrummet kan vara begränsat mot grannfastighet eller där flera kranar skall samsas på samma yta.

När det var dags att utveckla Artic Cranes nya större kranmodell, Raptor 184, med både större lyftkapacitet och längre räckvidd, vände sig Artic Crane till OEM Automatic för att tillsammans utveckla en ny lastcell för kranspetsen. Detta för att kunna möta de höga säkerhetskrav som finns inom branschen.

- Vi har hittills använt Tecsis lastceller till vår befintliga kranmodell Raptor 84, med god erfarenhet. Vi känner trygghet i att nyttja samma leverantör för vår nya större kranmodell där vi måste klara hög tillförlitlighet, säger Stefan Olsson, VD på Artic Crane.

Valet föll på Tecsis lastcell, modell F53S8, med 5 tons arbetsområde och för att uppnå de högt ställda säkerhetskraven, valdes även redundant och inverterad förstärkt utsignal.

"Vi måste ha hög tillförlitlighet på vårt överlastsystem, därför valde vi återigen OEM Automatic och Tecsis."

Vår tillverkare Tecsis har en stor erfarenhet inom överlastsäkerhet och kan tillverka lastceller för de strängaste säkerhetskraven och tillhandahåller erforderliga MTTFd-data m.m.

Lastcellens hjärta är en mätcell, byggd på tunnfilmsteknik, svetsad in i givarens kropp. Det ger en konstruktion som är mycket stabil under lång tid tack vare att den är helt i rostfritt och inte i flera olika material, vilket är vanligt när det gäller konstruktion med trådtöjningsteknik.

Tecsis F53S8

Kraftgivare, modell F5308, är en s.k. loadpin från Tecsis som oftast integreras direkt i befintliga maskiner och ersätter till exempel en befintlig bult i gaffelfäste. Typiska användningsområden är kranar och entreprenadmaskiner.

  • Kraftområde 1-5 000 kN
  • Rostfritt stål / IP69K
  • Noggrannhet 2 eller 1 %
  • Förstärkt utsignal, 4-20 mA eller 0-10 V DC
  • ATEX / SIL3-godkänd som option
Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta