Anderson Negeles turbiditetssensor ITM-51 är en banbrytande lösning som spelar en avgörande roll för att optimera produktionsprocesser till förmån för ekonomin och miljön. Turbiditetssensorn bidrar till att minimera produktförluster, minska kostnaderna för tillverkningsprocessen och optimera CIP-processen.
Produktnytt
En turbiditetssensor fungerar genom att mäta mängden turbiditet eller grumlighet i en vätska. Turbiditet avser graden av ljusspridning eller absorption i en vätska på grund av närvarande partiklar. ITM-51 tillverkas enligt konceptet "Hygienic by Design", vilket återspeglas i en unik design och de olika processadaptrar som finns tillgängliga för den.
Turbiditetsmätaren ITM-51 är idealisk för tillämpningar inom livsmedelsindustrin. Den kan användas för att uppnå hög och jämn produktkvalitet i t.ex. juice, effektiv separationskontroll vid övergång från en produkt till en annan och för att minska kostnaderna för avloppsvattenrening genom att optimera återanvändningen av rengöringsmedel i CIP-processer.
Klicka på markörerna för mer information.
Från en diod vid spetsen av sensorn sänder en LED ljuskälla ut infrarött ljus i mediet.
Reflektionen från partiklarna upptäcks av den mottagande dioden i sensorns spets (så kallad bakstrålningsmetod). Elektroniken beräknar den relativa turbiditeten i mediet från det mottagna signalen. Denna mätningsmetod är idealisk för att mäta medier med medel till hög turbiditet (200...300 000 NTU).
Partiklarna som finns i mediet reflekterar det bestrålade ljuset från sändaren.
Från en diod vid spetsen av sensorn sänder en LED ljuskälla ut infrarött ljus i mediet.
Reflektionen från partiklarna upptäcks av den mottagande dioden i sensorns spets (så kallad bakstrålningsmetod). Elektroniken beräknar den relativa turbiditeten i mediet från det mottagna signalen. Denna mätningsmetod är idealisk för att mäta medier med medel till hög turbiditet (200...300 000 NTU).
Partiklarna som finns i mediet reflekterar det bestrålade ljuset från sändaren.
Eddie Mörnstål