Kalibrering av lastcell förädling OG
Publicerat: 2023-02-08

Få din lastcell kalibrerad och klar att använda

Nu tar vi nästa stora steg tillsammans med vår tillverkare WIKA. Vi höjer vår servicegrad ytterligare genom att erbjuda tjänsten att kalibrera och ställa in lastceller efter dina önskemål och krav. En service som tidigare erbjöds av WIKA i Tyskland men som vi nu ska ta till Sverige.

Företagsnytt

Workshop i Tranås

I december 2022 var två tekniker från WIKAs avdelning från lastceller i Tranås för att besöka vårt logistikcenter. Där hade de en workshop och utbildning med vår förädlingsavdelning inför vårt uppdrag att kalibrera och ställa in lastceller. Att vi på OEM Automatic nu erbjuder denna tjänst skapar flera fördelar för dig både när det kommer till service och hållbarhet.

Kalibrering av lastceller

Som kund kan du köpa produkterna separat direkt från oss, men att samkalibrera dem på egen hand kan vara besvärligt då den grundsignal (mV/V) som levereras från start är inte alltid är så lätt att ta hand om. Men nu kan vi hjälpa dig med det och se till att du får lastceller med vald utsignal.

Hur fungerar det? Jo, det vår förädling gör är att löda på kabel och anpassa kretskortet inklusive samkalibrering med vald lastcell som vi kombinerar och förstärker för att få till en önskad industrisignal så som 4-20 mA, 0-10 V alternativt +-10 V vid kombinerad lastriktning, exempelvis tryck och drag. Lastcellen levereras på så sätt färdig, plug and play, och redo att kopplas in. Utifrån ditt behov monterar vi alltså ihop en färdig lösning till en artikel som sedan beställs med ett unikt beställningsnummer. 

Kalibrering OEM Automatic lastceller
kalibrering lastcell forstarkare

Fördelar med kalibrering av OEM Automatic

Det finns flera fördelar med att få en lastcell kalibrerad och klar. Färre artikelnummer, enklare logistik, lägre totalkostnad, effektivare inköp och färre leverantörer är några exempel. Men just det faktum att du kan ta del av denna tjänst av oss här i Sverige innebär 3 stora fördelar framför att den erbjuds utomlands.

1. Processen går snabbare. Framför allt kortar vi ner leveranstiden betydligt genom att erbjuda denna tjänst i Sverige.

2. Mer hållbart än att frakta produkterna till Tyskland eller Kina för att kalibrera lastceller där.

3. Vi erbjuder kablage ur vårt eget sortiment från noga utvalda tillverkare. Detta garanterar optimal kvalitet på slutprodukten.

Vårt samarbete med WIKA

WIKA är en av världens största tillverkare av produkter för mätning och övervakning av tryck, temperatur och nivå. Via oss får du som kund full tillgång till hela WIKAs sortiment, specialister inom varje marknadssegment och nu även möjlighet till kalibrering av lastceller.

Är du intresserad av detta? Hör av dig till oss så berättar vi mer och kikar på hur vi kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret om du vill veta mer

produkter kalibrering lastcell

Du hittar lastceller här

Teknisk rådgivning
Henrik SjölinHenrik Sjölin

Marknadsgruppchef, Tryck & Flöde

070-185 12 83 070-185 12 83

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta