Bernstein

Bernstein logo

Bernstein är ledande inom utveckling, tillverkning och distribution av elektroniska och elektromekaniska system och komponenter för industriautomation.

OM BERNSTEIN

Bernstein är ett tyskt familjeföretag med en lång historia, känt för sin höga kvalitet. Efter andra världskriget flyttade Hans Bernstein och hans familj till Västtyskland och Hans grundade "BERNSTEIN Spezialfabrik für Schaltkontakte".Företaget är nu i sin tredje generation.

FOKUSERAR PÅ INDIVIDUELLA KUNDBEHOV

Bernsteins mål är att tillgodose kunder med standardprodukter och marknadsdrivna produkter för att möta individuella kundbehov. Bernsteins har tre kärnområden - givare, gränslägesbrytare samt kapslingar.

BERÖRINGSFRIA GIVARE

Sortimentet inkluderar beröringsfria givare så som, induktiva-, kapacitiva- och magnetgivare. Det finns även flera specialmodeller för varje typ.

GRÄNSLÄGESBRYTARE

Sortimentet med gränslägesbrytare finns i både plast och metall vilket gör det att det finns gränslägesbrytare för nästan vilken placering som helst. Det stora urvalet av manöverarmar och kontaktfunktioner gör att du kan hitta ett gränsläge för just din applikation.

FOTPEDALER

Bernstein har ett brett grundutbud av fotpedaler och de arbetar även med kundanpassade varianter. Det finns även fotpedaler för säkerhetsanvändning.

Bärarmssystem och kapslingar

Bärarmssystem är ett moduluppbyggt system för att enkelt och midigt kunna montera touchdisplayer eller industridatorer i en ergonomisk arbetsposition. Bärarmsystem kan användas bland annat i industriella produktioner, sjukhus och laboratorier. Bernsteins bärarmsystem är modulärt med rör och olika kopplingar. Med rörliga vinklar kan bärarmsystemet vridas och lutas till nästan alla vinklar och golvmontering med eller utan hjul är möjlig.

 

Företagsfakta

  • Familjeföretag
  • Grundades 1947 av Hans Bernstein.

Företagsfilm

video cannot show image

Exempel på produkter

LÄS VÅRA INSPOARTIKLAR MED PRODUKTER FRÅN BERNSTEIN

Inspo

Teknisk rådgivning
Henrik GyllenhammarHenrik Gyllenhammar

Produktansvarig, Sensor & Maskinsäkerhet

076-527 85 31 076-527 85 31

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta