Kundcase

Här kan du läsa om några av våra kunder och hur vi har hjälpt dem att hitta en optimal lösning för sina behov.

Säkra lyft med lastceller från Tecsis

Artic Crane i Lindås konstruerar och färdigställer kompletta byggkranar, anpassade för tunga lyft. Kranarna har ett kompakt utförande då bommen är ledad på mitten. Detta gör att de passar bra för arbetsplatser i innerstäder där luftrummet kan vara begränsat mot grannfastighet eller där flera kranar skall samsas på samma yta.

Läs mer om lösningen för Artic Crane

Oljedimavskiljare ger ekonomisk besparing och gynnar miljön

Vi har sedan tre år tillbaka samarbetat med företaget 3nine som tillverkar oljedimavskiljare. Deras produkter används för att rena luften i industrier med metallbearbetning där oljor och skärvätskor i processen orsakar oljedimma och en smutsig och ohälsosam arbetsplats. Luften som kommer ut ur 3nines oljedimavskiljare är 99,97 % partikelfri och återförs direkt i verkstaden.

Läs mer om lösningen för 3nine

Våra produkter ökar säkerheten i Göteborgs spårvagnar

Göteborgs Spårvägar jobbar ständigt med att förbättra säkerheten för resenärerna. Vi är stolta över att leverera produkter som gör bromssystemen i spårvagnarna både bättre och säkrare.

Läs mer om lösningen för Göteborgs Spårvägar

Kundanpassade lösningar ger Toyota Material Handling unika möjligheter

Toyota Material Handling (TMH) och OEM Automatic AB har sedan många år tillbaka ett tätt samarbete. Det har bland annat bidragit till att vi på OEM Automatic lärt känna verksamheten och på så sätt fått unika möjligheter att anpassa komponenter från våra tillverkare till TMHs produkter.

Läs mer om lösningen för Toyota Material Handling

Bravikens Sågverk ökar driftsäkerheten med nya ultraljudsgivare

Braviken tillverkar konstruktionsvirke av gran i Skandinaviens största och modernaste sågverk. Ultraljudsgivare från OEM Automatic förenklar sorteringen av virke och ökar driftsäkerheten.

Läs mer om lösningen för Bravikens Sågverk

Aritco och OEM Automatic i framgångsrik samverkan

Aritco är en världsledande tillverkare av villahissar och plattformshissar. Företaget grundades 1995 och har idag ca 90 anställda med huvudkontor och produktion i Kungsängen utanför Stockholm.

Läs mer om lösningen för Aritco

Spaljisten väljer vakuum från Coval

Produktionstakten är hög hos Spaljisten, maskinerna går treskift för att hinna med. Att effektivisera produktionen är något man jobbar kontinuerligt med. Här har OEM Automatic och Coval med sina vakuumprodukter varit till stor hjälp. På ett och ett halvt år har inte ett enda produktionsstopp skett som berott på vakuumprodukterna.

Läs mer om lösningen för Spaljisten

SRS Sjölanders lyfter säkert med kraftgivare från Tecsis

SRS Sjölanders i Osby konstruerar fordon som kör både på landsväg och järnväg. Via plattformar och personlyftar monterade på fordonen utför man service och underhåll på olika höjder. Tecsis kraftgivare från OEM Automatic övervakar personsäkerheten på fordonen.

Läs mer om hur vi hjälpte SRS Sjölanders

Bergsäkert samarbete med Bergteamet

Bergteamet AB är ledande leverantör av underjordstjänster i Skandinavien. De har den unika positionen att som totalleverantör kunna erbjuda alla typer av underjordsjobb utförda till sina kunder. Samarbetet mellan OEM Automatic och Bergteamet ligger sedan mångar år tillbaka inom MEC och Electro.

Läs mer om hur vi hjälpte Bergteamet

El-bro Teknik AB - som en bro över mörka vatten

Läs om hur OEM Automatic hjälpte El-bro Teknik AB att bygga en lyftbro över Södertälje kanal genom att leverera en mängd olika komponenter.

Läs mer om hur vi hjälpte El-bro Teknik AB